STAKLENE OGRADE / TERASE

Kako se standardi moderne arhitekture menjaju, svaki novi donese promene. Jedna od promena koja je rado prihvaćena su staklene ograde. Spoj aluminijuma i stakla daje potpuno drugačiji izgled kada su ograde u pitanju. Nepotrebni hodnici i skrivena stepeništa nestaju a njihovo mesto zauzima kombinacija stakla i aluminijuma.

ELEGANT nasadni sistem M50

Sistem Elegant M50 nam nudi varijantu nasadnog ili delimično usadnog sistema. Kod delimično usadnog sistema, glavni profil je delimično potopljen ispod građevinskog materijala i skrivena ispod njega, i u tom slučaju koriste se samo dve pokrivne maske, vertikalna spoljna i unutrašnja. Ovim načinom montaže ivica ograde može biti u ravni sa ivicom prostora na koji se montira: terasa, stepenice i drugo. Kod nasadnog sistema, koristimo dodatnu treću horizontalnu masku, i njega je moguće postavljati na već formirane podloge, pločice, mermer, i kao takav ne zahteva dodatne radove.

Sistem je projektovan tako da svojim izgledom i funkcionalnošću može da se približi samoj ivici betonske ploče na koju se postavlja.

Karakteristike:

  • Sigurnosno staklo debljine 17,52mm (8/1,52/8)
  • Pouzdanost i prilagodljivost
  • Jednostavno održavanje
  • Delimično ravnanje sa podlogom
  • Mogućnost postavke rukohvata u gornjoj zoni ograde